Het wordt voor online retailers mogelijk om de conversie uit Cross-device te gaan meten. Door deze functie kunnen adverteerders zien welke apparaten er gebruikt zijn voordat er een conversie wordt gegenereerd.
Het gaat niet alleen om advertenties binnen Google’s eigen netwerk, maar ook op andere (mobiele) sites. Stel een bezoeker heeft als eerste op zijn mobiel een advertentie aangeklikt en vervolgens wordt de conversie uiteindelijk gedaan op een desktop dan is te meten dat beide apparaten zijn gebruikt. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt welk apparaten gebruikt zijn tijdens het oriëntatie en bestelproces.

Voorheen werd er wel eens gesproken over indirecte conversies die niet meetbaar waren gezien er gebruik werd gemaakt van meerdere apparaten. Dit is nu voor een deel wel inzichtelijk. Waarom “deel” gezien het cross-device meten alleen mogelijk is als de gebruiker ook is geregistreerd bij Google. Dus als de bezoeker ook tijdens het bezoek is ingelogd op zijn Google account. De informatie ui de Cross-device analyses zijn daarom ook meer een schatting maar is en blijft wel zeer interessante informatie.