Een veel gehoorde probleem bij Magento webwinkels is de snelheid.  Dit betreft niet alleen op de frontend maar ook in de backend. Magento biedt ondersteuning voor meerdere cachingmethodes voor de Magento.

Standaard word de Magento cache opgeslagen op de harde schijf van de server. Wanneer de cache erg groot word kan de verwerking hiervan langer gaan duren.

Een veel gebruikte cachingmethode is die van Redis. Wanneer Redis gekoppeld is zullen de procesen in uw Magento backend, zoals het verwerken van bestellingen, wijzigen van producten, etc, direct sneller verlopen. In veel gevallen is ook de frontend een stuk sneller. De cache wordt door middel van Redis in het veel snellere geheugen van de server opgeslagen. Hierdoor kan de cache sneller verwerkt worden.

Verschillende Magento hosting partijen bieden Redis aan. Soms gratis bij bepaalde hosting pakketten en soms tegen een kleine vergoeding. Ons advies is om te zorgen dat uw webshop snel geladen wordt.  Dit heeft niet alleen voordelen voor uw conversies,  veel bezoekers haken namelijk bij trage webshops snel af.  Daarnaast is de snelheid van uw webshop ook een onderdeel van het algoritme van de zoekmachine Google.  Dit houdt in dat snelle webshops in de organische ranking een voordeel hebben.

Wilt u ook weten of Redis door uw hosting partner wordt aangeboden neem dan contact met uw hostingpartner op.
Wordt het niet aangeboden en wilt u toch gebruik maken van Redis dan zult u uw webshop moeten verhuizen naar een andere hostingpartner die dit wel aanbied.  Neem in dat geval contact met ons op gezien Comlinq dit voor u kan verzorgen.