Voor elke online ondernemer is het van belang om zo veel mogelijk inzicht te krijgen van de resultaten van alle marketing kanalen die worden ingezet.  Met inzicht wordt het mogelijk om de marketing kanalen op de juiste manier te kunnen sturen naar een positieve ROI.  Er zijn veel systemen in de markt die gebruikt kunnen worden door online ondernemers om de marketing kanalen inzichtelijk te krijgen. Een aantal van deze systemen door ons uitgelegd.

Google Analytics
Google Analytics is een webanalyse-oplossing die u het juiste inzicht verschaft in uw websiteverkeer en marketingeffectiviteit. Zo heeft u de ROI van alle marketing kanalen in één overzichtelijk rapport. Google Analytics is Gratis en makkelijk te gebruiken.  Een must (verplichting) voor elke online ondernemer!  Hulp nodig bij de implementatie of gebruik van Google Analytics neem dan contact met ons op.

Rankwatch
Zet u zoekmachine optimalisatie in dat wilt u graag weten wat uw werkzaamheden opleveren. Rankwatch is een online tool waarbij inzichtelijk wordt gemaakt wat u oude en neuwe posities zijn in verschillende zoekmachines. Ook informatie over backlinks, concurrenten, website analyse,  etc.  Een must voor elke online ondernemer dat zoekmachine optimalisatie inzet.

 Webmastertools
Google Webmaster Tools is een gratis programma van Google en biedt zowel technische informatie over uw website als ook marketing informatie met name op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Ontdek hoe Google uw site ziet, crawlt, indexeert en beoordeelt. Bekijk de backlinks naar je site. En analyseer de zoekgegevens van uw site. Google Webmaster Tools geeft tevens inzicht in de gestructureerde gegevens van uw website. Comlinq Internet Marketing adviseert altijd, heeft u een website maak dan gebruikt van Google Webmaster Tools. Hulp nodig bij de implementatie of gebruik van Google Webmaster Tools neem dan contact met ons op.