Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Magento 2.0 bij de ontwikkeling van een nieuwe webshop of migratie van Magento 1.x  naar Magento 2.0.

Hieronder een aantal redenen waarom je wel moet overstappen naar Magento 2.0:

Veiliger

Door aanpassingen in de bestandsstructuur is Magento 2 een stuk veiliger geworden. Dit komt voornamelijk  door de nieuwe inrichting waardoor alleen via de “pub” map enkel nog de root van Magento toegankelijk is, en niet meer met HTTP requests.

Verbeterde bestandsstructuur

In Magento 2 is de bestandsstructuur veranderd. In eerste instantie zijn alle basis views verschoven naar de modulestructuur. Dit betekent dat iedere module straks zijn eigen view directory heeft waarin je alle template, layout, js en css/less bestanden, uit alle verschillende modules, kan aanroepen. Hierdoor wordt het beheer door developers een stuk makkelijker.

Responsive webdesign

Magento 2 ondersteunt volledig responsive webdesign. Zo heeft is de interface van het basis thema volledig responsive.

Nieuwe technieken

Waar in Magento 1.x de technieken verouderd en alles behalve spannend zijn, zitten er in Magento 2 nieuwe technieken zoals ondersteuning van PHP 5.5, standaard less CSS preprocessor en ondersteuning van jQuery. Door het gebruik van HTML5 kunnen de thema’s geheel responsive gemaakt worden en door CSS3 zijn er veel nieuwe visuele mogelijkheden..

Vernieuwde interface

Een opvallend onderdeel is de nieuwe interface van Magento 2 welke veel gebruiksvriendelijker is. Belangrijk verschil is dat er een duidelijke splitsing is gemaakt tussen het systeem- en shopbeheer. Zo bestaat je shopbeheer uit menu items als Producten, Marketing en Content. Configuratie, belastingregels en algemene voorwaarden komen terug in je systeembeheer.

Verbeterde snelheid

Verbetering van snelheid, dat is een zeer belangrijk. Ook daar is in Magento 2 erg veel aandacht aan besteed. Een aantal verbeteringen: de kern van Magento 2 met minder en lichtere elementen, wat ook voor een snelheidswinst zorgt. De interface-elementen van modules worden geregeld door de modules zelf en daardoor zijn de thema’s van Magento 2 een stuk sneller.. Verder heeft Magento 2 standaard Varnish geïntegreerd om de serverbelasting een stuk te verbeteren en kan er ook gemakkelijk gebruik worden gemaakt van Full Page Caching.

Automatisch testen

Een volledig nieuwe mogelijkheid in Magento 2 is het vlekkeloze testingframework dat is toegespitst op performance. Er zijn ongeveer 2,600 integratie, 7,700 unit, 100 JavaScript unit en 100 statische testen om je performance te verbeteren. Ook is er de mogelijkheid voor developers om eigen tests te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat je zo zeker mogelijk bent van succes bij livegang.

Er zijn dus veel pluspunten om over te stappen naar Magento 2.0. MAAR gezien Magento 2.0 nog maar net uit is is het wel van belang als je al een Magento 1.x webshop hebt om te bekijken of de gebruikte externe modules/extensies al compatible zijn met Magento 2.0.  Veel module ontwikkelaars zijn druk bezig om de modules compatibele te maken voor Magento 2.0 maar nog niet alle ontwikkelaars zijn al zo ver.

Heb je interesse of wil je meer informatie omtrent Magento 2.0 neem dan contact met ons op,