WordPress is een veel gebruikt CMS platform voor het beheren van websites en blogs.  Doordat WordPress modulair opgebouwd is kunnen beheerders makkelijk en snel nieuwe functionaliteiten toevoegen door het installeren van modules/plug-ins.  Door deze mogelijkheden is WordPress zeer populair en wordt daarom ook veel gebruikt.

Maar wat zeer belangrijk is bij het gebruik van modules/plug-ins is dat deze frequent worden geupdate. Als er een nieuwe versie van deze modules/plug-ins uitkomt moet deze worden geïnstalleerd.  Worden de updates niet geïnstalleerd bestaat de kans dat er  een beveiliging lek ontstaat.  Hierdoor bestaat de kans dat moedwillige
toegang kunnen krijgen tot het CMS of dat er malware in de website wordt geïnstalleerd.

Uiteraard moet voorkomen worden dat niet  geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het CMS. Maar wat ook zeer belangrijk is, is dat er geen Malware in de website wordt geïnstalleerd. Mocht er Malware worden gedetecteerd door Google zal Google de websites als gevaarlijk aanmerken.  Hierdoor krijgen bezoekers die vanuit Google landen op de website een malware melding.

Een Malware melding is uiteraard voor de betrouwbaarheid van de organisatie zeer slecht maar daarnaast heeft dit ook negatieve invloed op de SEO posities van de website. Maakt men gebruik van Google Adwords en/of display advertising zal dit ook een negatieve invloed hebben op het bouncepercentage waardoor er onnodig budget wordt uitgegeven.

Ons advies is daarom controleer frequent op updates of zorg dat er automatisch een bericht per e-mail wordt gestuurd om negatieve invloed op uw internet marketing Inspanningen te voorkomen.

Heeft u WordPress ondersteuning nodig neem dan contact met ons op.